Яна Данаилова

Яна Данаилова е дипломиран нутриционист, председател на Сдружението на нутруционистите в България, квалифициран терапевт по биоенергия и психокибернетика към БАН.

Яна е докторант по международен бизнес към катедра „Международна икономика и политика“ в УНСС, семестриално дипломиран магистър по физиология на  животните и човека, следва и две магистатури по мениджмънт на храните и храненето и здравен мениджъмънт. 

Яна Данаилова е официален представител на Европейския вегетариански съюз за знака V-label на територията на Република България.

Тя притежава сертификат за учител по йога към Международната йога асоциация за стиловете Ащанга, Хата, както и сертификат за йога за деца към Българската йога федерация и управлява собствено холистично студио VitaYana Holistic Lifestyle & Yoga Studio.

От няколко години Яна специализира в областта на хранителни консултации, работи активно в посока популяризиране на здравословния начин на живот и повишаване на хранителната култура и подобряване на хранителните навици на обществото.

Участвала е в редица семинари на тема здравословно хранене и личностно развитие, както и е организирала йога ретрийти и спортни лагери по българското Черноморие и в планината.

Яна има редица медийни участия, собствени рубрики на тема здраве и хранене в БНТ, България он Еър, редовни участия в Нова ТВ, собствена ежеседмична рубрика в БНР, както и е автор към списание 9 месеца.