Краси Георгиев

Освен че е ултрамаратонец, оцелявал на температури от минус 48 до плюс 55 градуса по Целзий, Краси Георгиев е също: 

  • успешен коуч, мотивационен лектор и нутриционист;
  • човек, който успя да промени живота си преди 15 г. чрез спорт и правилно хранене и който прие своята мисия – да споделя своето лично чудо с всеки;
  • харизматична личност, която успява да мотивира много хора да преследват мечтите си и да живеят по-здравословен и пълноценен живот.
  • Инициатор и участник в много благотворителни каузи и предизвикателства.

Краси Георгиев е първият българин успешно завършил Badwater – един от най-трудните ултрамаратони в света, в Долината на смъртта в САЩ. Той финишира 34-ти от 96 стартирали участници, след като изминава 216-километровата дистанция за 37.37 часа.

Краси Георгиев успешно завършва маратона „Древния път на кхмерите“ – 6-дневно състезание през камбоджанската джунгла, което финишира в един от най-изумителните будистки храмове по света – величествения Ангкор Ват.

Също така, той участва в състезание с дължина 400 км в сърцето на Арктически кръг – в Норвегия, Швеция и Финландия.

Краси Георгиев успешно завършва над 60 маратона и повече от 50 ултрамаратони (над 100 км) от Арктика до Камбоджа и пустинята Сахара.

Участник е в легендарния Marathon des Sables (маршрутът от 240 км минава през мароканската пустиня) и ултрамаратонът Brasil 135+ (257 км в джунглата).

Едно от първите му състезания, започващо от Бен Невис и завършващо в Инвърнес е 120-километровата отсечка „The Death Marsh“ в Шотландия.

Краси Георгиев е също така организатор и участник в състезания в най-екзотичните кътчета на света, включително в Африка.

Грижите за родината му го отвеждат обратно в България, където помага за организиране на събития за набиране на средства за различни благотворителни каузи.

През януари 2018 г. Краси изтича 36 часа на бягаща пътека в Park Center Sofia за кампания, насочена към набиране на средства за спортни лагери за деца, които са преодолели рака. Инициативата привлече огромен медиен интерес (над 160 публикации и медийно отразяване) и събра над 20 000 лв. за каузата.

През септември същата година, Краси Георгиев пробяга 330 км в градската градина на Пловдив за 55 часа. Двете инициативи събраха обшо над 80 хил. лева в резултат на което 25 деца преодолели рака успяха да заминат и участват в“Игри за победители” в Москва, където спечелиха 27 медала.

След това през 2019 г. той организира събитие, наречено Коридор 8, свързващo хора от България, Северна Македония и Албания и две морета. За 15 дни, той пробяга 1200 км от Черно до Адриатическо море за насърчаване на отношенията между съседните държави, мотивирайки хиляди да го последват в неговата инициатива.