Димитър Николов

Димитър Николов е треньор, който прекарва целия си живот в сферата на спорта и определя треньорската дейност като своя страст и призвание. Израстнал в спортно семейство още от ранна детска възраст той се състезава в различни спортове и развива  своите качества и познания. По-късно той завършва Национална спортна академия „Васил Левски“, където затвърждава своите умения като педагог и придобива професионална квалификация.

След това, Димитър продължава да се усъвършенства, като завършва различни курсове и работи в държави като Англия, Ирландия и САЩ. В дългогодишната си работа с различни клиенти и трениращи е постигал завидни трансформации – редукция на теглото на клиенти с 50-60 кг, значително подобряване на състояние и кондицията на хора с различни заболявания и здравословни усложнения.

Под негово ръководство множество известни личности са постигали своите фитнес цели и са взимали  участие в различни фотосесии и са побеждавали в  конкурси за красота. Като специалист в треньорската дейност негови състезатели многократно са показвали завидна физичка форма и са печелили шампионски титли по културизъм и фитнес, при мъже и жени.

През годините на работа, Димитър Николов се е доказал като треньор със сериозно отношение към работния процес, грижа за своите клиенти и внимание към всеки детайл. Не се страхува да бъде различен, да има нестандартно мислене и постоянно търси нови начини да оптимизира тренировъчния процес, за да може клиентите му да постигат своите цели по правилен и ефективен начин. Той използва своя 35-годишен опит в тази сфера, образование и знания  за да направи своите трениращи по-силни психически, по-можещи и по-знаещи.

Професионалната му квалификация включва:

  • НСА „Васил Левски“ – специалност „Физическо възпитание и спорт“;
  • Следдипломна квалификация по Нутрициология (наука за храненето) към към Биологичен факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“;
  • Международен сертификат за „Функционален треньор“ – Никола Росси – Италия;
  • Международен сертификат за фитнес, здравословно хранене, детоксикация, високо-интензивни тренировки, спининг, йога, пилатес – Великобритания;
  • Международен курс в спортно-развлекателен център – Ирландия – Тим билдинг, подвижни игри, работа с деца и други;
  • Сертификат и дългогодишна практика като ски инструктор;
  • Сертификат и дългогодишна практика като за воден спасител‘